#

Stopford Building, University of Manchester

The project consists of the remodelling and refurbishment to form a consultation skills centre (CSLC) ,14 person seminar rooms, office space, examination areas, storage areas and small teaching areas.

The New seminar rooms are designed with a glazed corridor wall to create
a more open and dynamic environment, a shift away from the cellular
and concealed accommodation. The inetergration of the IT into a service
wall ensures a slick and refi ned fi nish whilst ensuring that any future IT
infrastructure can be incorporated without dtracting from the wall fi nish.

The Design concept for the CSLC is to create an open and flexible facility that offers opportunity to provide commercial use. The aim is to create a bright and inviting environment to counter the fully internal condition. The creative use curtains and artificial light is a key contributer to the  transformation of the space. The use of concealed ambient uplighting to the perimeters in addition to feature lighting enlivens the space.

New seminar rooms are designed with a glazed corridor wall to create a more open and dynamic environment, a shift away from the cellularand concealed accommodation. The inetergration of the IT into a servicewall ensures a slick and refi ned fi nish whilst ensuring that any future ITinfrastructure can be incorporated without detracting from the wall finish.

Client: University of Manchester
Value: £710k

“We have been very impressed with the service and professionalism of Parkinsons.”

The Rock Centre